پزشکی و سلامت

پیاده روی برای درد سیاتیک؛ بایدها و نبایدها

پیاده روی برای درد سیاتیک|آگاه طب

پیاده روی برای درد سیاتیک؛ بایدها و نبایدها

پیاده روی برای درد سیاتیک مناسب است یا خیر؟ این سوالی است که برای اشخاصی که درد سیاتیک را تجربه کردند ممکن است پیش بیاید. این که پیاده روی به تسکین یا بدتر شدن درد کمک می‌کند به علت سیاتیک و شدت درد شما بستگی دارد.

دیدگاه کلی این است که حرکت و فعالیت برای مبتلایان به سیاتیک مفید است، به شرطی که به درستی راه بروید و درد افزایش نیابد. در این مطلب از آگاه طب این موضوع را بررسی می‌کنیم و راه مناسب برای بهتر شدن درد سیاتیک را بیان خواهیم کرد.

درد سیاتیک چگونه شروع می‌شود؟

آناتومی ستون فقرات به این صورت است که هرکدام از مهره‌های کمر در بین دیسک‌ها قرار دارند. این دیسک‌ها استوانه‌ای شکل هستند و از یک قسمت نرم و ژلاتینی تشکیل شده‌اند که به‌وسیله یک حلقه محکم محافظت می‌شود. این حلقه وظیفه نگهداری از قسمت مرکزی را برعهده دارد.

زمانی که دیسک دچار صدمه و آسیب می‌شود، امکان دارد که این قسمت حلقه‌ای شکل پاره یا شکستـه شود. در این حالت بخش نرم از داخل آن بیرون می‌زند. به این اتفاق فتق دیسک می‌گویند. فتق دیسک بیرون‌زده به اعصابی که از آن ناحیه عبور می‌کند فشار می‌آورد و باعث ایجاد سیاتیک می‌شود.

سیاتیک نام عصب‌های موجود در اطراف مهره‌ها است. وقتی روی این اعصاب فشاری وارد می‎شود، اصطلاحا می‌گویند که بیمار دچار سیاتیک شـده یا سیاتیک بیمار عود کـرده است.

درد سیاتیک اغلب می تواند از ناحیه کمر شروع شود و به پایین باسن و ساق پا سرایت کند. همچنین ممکن است روی باسن، باسن، پاها و انگشتان پا تاثیر بگذارد. درد می تواند از خفیف تا بسیار شدید باشد. اغلب زمانی اتفاق می‌افتد که دیسک بین مهره‌های ستون فقرات از پوشش بیرونی آن می‌شکند و اعصاب پشت شما را فشـرده می‌کند.

علت‌ درد سیاتیک چیست؟

درد سیاتیک بر اثر شرایطی ایجاد می‌شود که روی ستون مهره‌ها و عصب‌هایی که از مفصل کمر عبور می‌کند، تاثیر می‌گذارد. همچنین ممکن است بر اثر افتـادن روی زمین به ستون مهره‌ها فشار وارد شود. شرایط رایجی که باعث بروز درد سیاتیک می‌شوند شامل موارد زیر است:

  • فتق دیسک
  • کشیدگی عضلانی
  • لغزش مهره‌های ستون فقرات (به صورتی که مهره با دیگر مهره‌های بالا یا پایین هم راستا نباشد)
  • تنگی کانال نخاعی که باعث باریک شدن یا فشار به سیاتیک می‌شود

علائم رایج درد سیاتیک چیست؟

بی حسی در ساق پا از علائم درد سیاتیک|آگاه طب

[gravityform id="1" title="true"]

زمانی که ریشه‌های عصب سیاتیک تحت فشار قرار می‌گیرند باعث ایجاد ضعف در عضلات، بی حسی یا احساس سوزش کف پا یا کمر می‌شوند. درد سیاتیک علائم مختلفی دارد که توجه به آن‌ها مهم است تا زودتر برای درمان اقدام کنید.

  • درد شدید و ممتد که تا ساق پا کشیـده می‌شود یا دردی که فقط در باسن، ران، زانو یا ساق پا احساس می‌شود
  • بی‌حسی
  • سوزن سوزن شدن در قسمت کمر تا ساق پا

توجه داشته باشید که میزان درد به نوع حرکت یا موقعیت‌های حرکتی بیمار بستگی دارد.

پیاده روی برای درد سیاتیک مفید است یا مضر؟

مطالعات گسترده بیان می‌کند اگر راه رفتن درد سیاتیک را آزار نمی‌دهد، راه خوبی برای حفظ شرایط و کاهش خطر ابتلا به این بیماری است. اما برای برخی افراد درد با راه رفتن تشدید می‌شود. از یک طرف، حرکت و فعال بودن همیشه خوب است. از سوی دیگر، پیاده روی بیش از حد در زمانی که عصب سیاتیک تحریک شـده است می‌تواند حتی مشکل را بدتر کند.

نحوه راه رفتن با سیاتیک

رابرت گیلندرز، DPT، متخصص بالینی در فیزیوتراپی، گفت که پیاده روی مفید است زیرا اغلب یکی از اولین تمرینات درمانی است که می‌توان انجام داد. من مرتبا از بیماران می‌خواهم که این کار را با چندین پیاده‌روی کوتاه در روز شروع کنند.

همانطور که در سیاتیک مشاهده می‌شود، عضلات وضعیتی استقامت خود را در حالت واکنشی از دست می‌دهند، بنابراین تغییرات وضعیت بدنی منظم مفید است. او پیشنهاد کرد پیاده روی کوتاه، کشش ملایم، به دنبال آن یخ، در حالی که دراز کشیده‌اید تاثیر خوبی دارد.

این نکته مهم است که زمین باید صاف باشد، فاصله‌ها را کوتاه نگه دارید و در صورت لزوم استراحت کنید. همچنین کفش‌های پیاده‌روی حمایتی ضروری هستند.

روش صحیح خوابیدن برای درد سیاتیک

دردهای سیاتیکی با فشاری که بر پاها و کمر وارد می‌کنند خواب و استراحت بیمار را مختل می‌سازند. از این رو انتخاب روش صحیح خوابیدن برای درد سیاتیک، بسیار اهمیت دارد.

بهترین روش خوابیدن برای درد سیاتیک خوابیدن به پشت است. زیرا در این حالت عصب‌های تحت فشار قرار گرفتـه سیاتیک، آزاد می‌شوند و درد به سرعت کاهش می‌یابد. در صورتی که می‌توانید به کمر بخوابید با گذاشتـن یک بالش در زیر زانوها، زانوها را بالا بیاورید. بدین طریق دردهای موجود در باسن و ران تسکین می‌یابد.

زاپیامکس، راهکاری سریع برای درمان سیاتیک

زاپیامکس برای درمان سیاتیک|آگاه طب

زاپیامکس دستگاه برقی است که روی زانو بستـه می‌شود. درواقع برای مدیریت و تسکین درد ناشی از بیماری‌های زانو و پا که در اثر دیسک ایجاد می‌شود، کاربرد دارد. این زانوبند طبی با بهبود عملکرد حرکتی زانو در ثبات مفصلی و کنترل فشار روی زانو ایجاد نقش می‌کند.

زانوبند زاپیامکس با بهره‌گیری از سه تکنولوژی اولتراسوند، مادون قرمز و کلاک پالس، یک روش نوین برای درمان دیسک ایجاد کرده است. این زانوبند برای تسکین درد و کاهش التهاب زانو مناسب است. قیمت زانوبند زاپیامکس بسیار مقرون به صرفه است زیرا با خرید آن می‌توانید آسیب‌های زانو ناشی از دیسک را در خانه درمان کنید. همچنین از جلسات متعدد فیزیوتراپی جلوگیری می‌کند.

برای خرید زاپیامکس می‌توانید سفارش خود را در فروشگاه اینترنتی آگاه طب ثبت کنید. این فروشگاه اینترنتی به عنوان معتبرترین سایت این زانوبند شناخته می‌شود.

همچنین استفاده از کمربند پلاتینر برای سیاتیک جنبه حفاظتی و درمانی بسیار موثر و مفیدی دارد. کمربند طبی برای سیاتیک در قسمت پایینی ستون فقرات بستـه می‌شود. این کار فشار را روی ستون فقرات کم می‌کند و درد را کاهش خواهد داد. همچنین از حرکت‌های اضافی بیمار جلوگیری می‌کند و مانع پیچیـدن ناحیه پایین کمر خواهد شد.

یادداشت پایانی

درد سیاتیک می‌تواند ناتوان کننده باشد، اما در بیشتر موارد پیاده روی برای مفید است. اگر بتوانید بدون درد راه بروید، پیاده روی در حد اعتدال ممکن است به شما کمک کند انعطاف پذیر و در شرایط بهتری بمانید.

بسیاری از تکنیک‌های کاهش درد در دسترس هستند. شواهد جدید حاکی از آن است که فیزیوتراپی هدفمند در مراحل اولیه می‌تواند به بهبودی کمک کند. همچنین زانوبند زاپیامکس برای تسکین درد سیاتیک مناسب است که در فروشگاه اینترنتی آگاه طب در دسترس است.

فکر خود را اینجا بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *