اسپاسم ها و گرفتگی های عضلانی به علت عدم کارکرد مناسب سلول های عصبی رخ می دهند. کم آبی، کاهش الکترولیت ها و یا عوامل التهابی عوامل ایجاد کننده اسپاسم هستند که بسته به نوع عامل نیاز به قرص مناسب دارند. در حالی که ممکن است برای گرفتگی های خفیف نوشیدن آب کافی بهترین دارو باشد، اما در گرفتگی های شدید و یا مداوم بسته به نوع آن ممکن است که از داروهای ضدالتهابی و یا بی حس کننده ضد اسپاسم استفاده کرد.
بهترین قرص شل کننده عضلات گردن
هنگامی که اسپاسم ناشی از فعالیت شدید ورزشی باشد، این احتمال وجود دارد که کم آبی و یا کاهش الکترولیت ها عامل آن باشد و مصرف دیکلوفناک به همراه مکمل های ویتامینی توصیه می شود. اما اگر اسپاسم علت عصبی به علت استفاده بیش از حد از گردن و یا تنگی نخاع باشد داروی گاباپنتین به همراه دیکلوفناک توصیه می شود.
کاربرد قرص شل کننده | دارو | علت احتمالی |
---|---|---|
کاهش فوری اسپاسم | متوکاربامول | فعالیت شدید |
اسپاسم با درد شدید عضلانی | کینین | بیآبی و کاهش الکترولیت |
اسپاسم با ضعف عضلانی | گاباپنتین | تنگی نخاع |
اسپاسم با التهاب و گرما موضعی | ناپروکسن | آسیب مفاصل گردن |
اسپاسم با سفتی و خشکی عضلات | دیازپام | استرس |
کاهش دهنده سریع اسپاسم – متوکاربامول
متوکاربامول سریعترین دارویی است که پس از مصرف تنها ۳۰ دقیقه زمان می برد که احساس آرامش عضلانی را به بیمار بازمیگرداند. پس از مصرف، این دارو با ورود به بخش هایی که در مغز مسئول انقباض هستند، اثرات مهاری می گذارد. این امر از فعالیت عصبی عضلات جلوگیری کرده و موجب آرامش عضلانی می شود.
- بهترین برند: Robaxin
- نحوه مصرف: 4 دوز در روز در ۳ روز اول و سپس ۳ دوز در روز.
اسپاسم با درد عضلانی – کینین
دردهای تیز در عضلات به همراه اسپاسم می تواند به علت بی آبی و کاهش الکترولیت های بدن ناشی از فعالیت شدید بدنی رخ دهد. کاهش آب و الکترولیت ها موجب ایجاد انقباض های پیاپی در عضلات می شود. مصرف قرص کینین برای اینگونه اسپاسم می تواند از انقباضات مرکزی جلوگیری کرده و با کاهش التهاب و درد به کاهش گرفتگی عضلانی کمک کند.
- بهترین برند: کینین (Quinine)
- نحوه مصرف: 1 قرص ۲۰۰ تا ۴۰۰ گرم قبل از خواب
اسپاسم با ضعف عضلانی – گاباپنتین
آسیب های عصبی در ناحیه گردن با اسپاسم و ضعف عضلانی ممکن است به علت آسیب های خفیف در ناحیه گردن و نخاع رخ دهد. برای اینگونه اسپاسم استفاده از دارو سیکلوبنزاپرین یا گاباپنتین با افزایش فعالیت گابا به عنوان آرامش دهنده سلولی و جلوگیری از گیرنده های سروتونین و نوراپی نفرین پیشنهاد می شود.
- بهترین برند: نورونتین
- نحوه مصرف: روزانه ۳ دوز ۳۰۰ میلی گرمی
برای آشنایی بیشتر با آسیب های نخاعی گردن پیشنهاد می کنیم که این مقاله را مطالعه کنید: تنگی کانال نخاعی عارضهای دردناک و خطرساز با ۶ علت متفاوت
اسپاسم با التهاب و گرما موضعی – ناپروکسن
زمانی که اسپاسم همراه با گرما در گردن باشد می تواند ناشی از آسیب های التهابی رخ دهد که علت آن استفاده بیش از حد مفاصل گردن است. التهاب و یا آرتریت خفیف نیز می تواند عامل دیگر اینگونه اسپاسم ها باشد. داروی ناپروکسن ماده موثره ایبوپروفن با کاهش آنزیم های التهابی می تواند از اسپاسم های ناحیه گردن و گرفتگی آن جلوگیری کند.
- بهترین برند: آلو (Aleve)
- نحوه مصرف: 1 قرص ۲۲۰ میلی گرمی هر ۸ ساعت
اسپاسم با سفتی و خشکی – دیازپام
اگر زمانی که اسپاسم بیمار همراه با سفتی عضلانی و خشکی باشد احتمالا ناشی از کم آبی و یا استرس است. برای اینگونه اسپاسم ها استفاده از دیازپام می تواند با افزایش گابا موجب احساس آرامش در بیمار به همراه کاهش گرفتگی عضلانی شود. در کنار دیازپام می توان از ایبوپروفن برای کاهش التهاب ناشی از کم آبی و استرس ناشی از گرمای بسیار استفاده کرد.
- بهترین برند: کلونازپام (Clonazepam)
- نحوه مصرف: 1 قرص ۰،۵ گرمی ۳ بار در روز
البته قابل توجه است که بسیاری از اسپاسم های عضلانی نیازی به قرص ندارد و با بستن گردن بند هایی با تکنولوژی UIC درمان می شود.
قرص مکمل شل کننده عضلات
بسیاری از اسپاسم های عضلانی ناشی از عدم تعادل الکترولیت ها در سطح سلولی است. مصرف مکمل های عصبی مانند پتاسیم و کلسیم و یا استفاده از مکمل های ویتامینی می تواند تا حدود بسیاری با بهبود فعالیت های عصبی از درد و اسپاسم های ناشی از فعالیت های بیش از حد جلوگیری کند.
عنوان | شرح |
---|---|
قرص کلسیم و پتاسیم | برای آرامش سلول های عصبی پس از تحریک |
قرص فسفوکراتین | بازگرداندن ذخایر ATP، انرژی لازم برای شل شدن عضلات |
قرص ویتامین | بهبود جذب کلسیم و عملکرد سیستم عصبی |
قرص کلسیم و پتاسیم
مقدار متعادل پتاسیم و کلسیم برای ارسال پیام های عصبی در عضلات مورد نیاز است. سلول عصبی عضله برای انقباض نیاز به سدیم دارد. هنگامی که عضله منقبض می شود، کانال های سدیمی باز می شوند و سدیم با ورود به سلول تحریکات لازم را انجام می دهند. برای آنکه انقباض قطع شود باید کانال های سدیمی بسته و سپس پتاسیمی باز شوند با کلسیم و پتاسیم با ورود به داخل سلول از انقباض بیش از حد عضلانی جلوگیری کنند. پس در صورت کاهش کلسیم و پتاسیم عضلات در حالت انقباض باقی بمانند و سلول عصبی مقدار لازم الکترولیت برای به آرامش رسیدن را ندارد.
- بهترین برند: تری فارم (Calcium D K Tablet Tripharm 425)
- نحوه مصرف: ۱ دوز قرص ۵ میلیگرم در روز
قرص فسفوکراتین
مهمترین سلول انرژی سلول به نام ATP برای آرامش عضلانی مورد نیاز است. هنگامی که ذخایر ATP کاهش می یابد، به خصوص پس از فعالیت شدید یا خستگی، عضله برای شل شدن نیاز به ATP دارد. مصرف مکمل فسفوکراتین می تواند با بازگرداندن ذخایر ATP نقش مهمی را برای فراهم کردن انرژی لازم برای به آرامش رسیدن سلول های عصبی بازی کند.
- بهترین برند: کپسول کراتین ۱۱۰۰ استرویت ۱۲۰ عددی (OstroVit Creatine 1100)
- نحوه مصرف: 1 عدد در روز (ورزشکاران ۳ عدد در روز )
قرص ویتامین
مصرف ویتامین ها در کنار مصرف الکترولیت ها میتواند به بهبود و آرامش عضلانی کمک کند. ویتامین برای جذب کلسیم ضروری است و ویتامین B6 نیز به بهبود عملکرد سیستم عصبی کمک می کند. همچنین ویتامین E نیز با کاهش رادیکال های آزاد موجب بهبود عملکرد عصبی جلوگیر از آسیب به اعصاب می شود. برای آشنایی بیشتر مقاله مولتی ویتامین ها را مطالعه کنید.
- بهترین برند: کپسول مولتی دیلی دانا
- نحوه مصرف: روزانه ۱ قرص به همراه غذا مصرف شود
توجه داشته باشید که بسیاری از گردن درد ها می تواند ناشی از آسیب های کمر باشند. آسیب به نخاع می تواند خود را به صورت درد در گردن نیز نشان دهد. پیشنهاد می کنیم که برای آشنایی با اینگونه آسیب ها مقاله قرص مسکن فوری درد کمر، معرفی ۴ مسکن و کمربند پلاتینر را مطالعه کنید.
برای آشنایی با نحوه مکانیسم اثر مولتی ویتامین ها پیشنهاد می شود که مقاله ویتامین برای زانو درد را مطالعه بفرمایید.
دیگر قرص های اسپاسم عضلانی
شل کنندههای عضلانی داروهایی هستند که به کاهش اسپاسم عضلات کمک میکنند. اسپاسم عضلانی به معنی انقباضات غیرارادی عضلات ناشی از مشکل مرتبط با ستون فقرات، کمر یا بیماریهای خاص مانند فیبرومیالژیا است. پزشکان برای کاهش اسپاسم عضلانی، درد و کمک به حرکت بهتر عضلات، داروهای شل کننده عضلانی را تجویز میکنند.
- کاریزوپرودول: یکی از بهترین شل کننده های عضلانی که از ارسال سیگنالهای درد توسط اعصاب به مغز جلوگیری و اثرات آرام بخشی دارد. داروی کاریزوپرودول برای بزرگسالان و نوجوانان ۱۶ سال یا بالاتر تجویز میشود. معمولا این دارو سه مرتبه در روز و قبل از خواب باید مصرف شود.
- کلرزوکسازون: نوعی شل کننده عضلات اسکلتی که برای درمان فشارهای حاد عضلانی از جمله درد ناحیه کمر و گردن توصیه می شود. این دارو به شکل قرص با دوز ۵۰۰ میلیگرم برای بزرگسالان قابل دسترس است. جالب است که، تکنولوژی کلاک پالس موجود در کمربند های UIC با ایجاد پالسهای الکتریکی ظریف اثراتی مشابه این دارو را دارد.
- سیکلوبنزاپرین: این دارو یکی دیگر از شل کنندههای عضلات اسکلتی است که به صورت قرص یا کپسول تولید میشود. قرص سیکلوبنزاپرین برای افرادی که بیماریهای قلبی مانند نارسایی قلبی یا آریتمی قلب دارند قابل استفاده نیست.
- متاکسالون: یکی دیگر از داروهای مفید شل کننده عضلانی با اثر مرکزی است که معمولا به شکل قرص ۸۰۰ میلیگرم موجود است. نحوه مصرف آن هر ۸ ساعت ۱ قرص در روز است. عوارض جانبی اثرات جانبی این دارو شامل خوابآلودگی، تحریکپذیری و ناراحتی معده یا روده است.
- اورفنادرین: آنتی بیوتیک موجود در این قرص موجب بلاک شدن انتقالدهنده عصبی استیل کولین و آرامش و کاهش گرفتگی های عضلانی می شود. دوز معمولی اورفنادرین ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیگرم است که باید دو یا سه بار در روز مصرف شود.
- باکلوفن: این دارو برای اسپاسم ناشی از بیماریهای عصبی مزمن، مانند مولتیپل اسکلروزیس (MS) یا آسیبهای نخاعی توصیه می شود.
- تیزانیدین: یکی دیگر از داروهای اسپاسم عضلانی که اثرات بسیار عمیق و بلند مدتی را می گذارد. این دارو برای گرفتگی های ناشی از دیسک کمر نیز توصیه می شود. برای آشنایی بیشتر با این دارو پیشنهاد می شود که مقاله قرص تیزانیدین برای دیسک کمر را مطالعه کنید.
آمپول شل کننده عضلات گردن
در هنگام گرفتگی های شدید و یا عوارض گوارشی و کبدی پزشک از تزریق آمپول به جای داروی خوراکی استفاده می کند. در ادامه تعدادی از آمپولهای مناسب برای گرفتگی عضلات را معرفی خواهیم کرد که برای جلوگیری از اسپاسم عضلانی توصیه می شود:
- آمپول متوکاربامول
- آمپول آتراکوریوم
- آمپول اورفنادرین
اگر تشخیص داده شود که گرفتگی کمر ناشی از آسیب به کمر است، برای آشنایی با انواع آمپول کمردرد پیشنهاد می کنیم که این مقاله را مطالعه کنید: بهترین آمپول برای کمر درد، راهها و عوارض این روش درمانی
انواع داروی گیاهی شل کننده عضلات؛ طبیعت با ما مهربان است
گیاهان مختلفی در طبیعت خاصیت آرامبخشی و شل کنندگی عضلات دارند. این نوع گیاهان را میتوان به صورت دمنوش یا چای استفاده کرد. گیاهان ممکن است که عوارض داروها را نداشته و برای شل کردن عضلات توصیه شود:
- بابونه: مصرف دمنوش بابونه برای تسکین درد و آرام شدن بیمار عالی است.
- آلبالوی ترش: مصرف دمنوش چای آلبالو برای گرفتگی عضلات مناسب است.
- دمنوش نعناع: دو قطره روغن نعناع را با دو قطره قاشق غذاخوری روغن بادام مخلوط کنید و از آن برای ماساژ ناحیه دردناک استفاده کنید.
- فلفل هندی: یک قاشق چایخوری پودر فلفل را با دو قاشق غذاخوری روغن زیتون مخلوط کنید و به محل آسیبدیده بمالید. ۳۰ دقیقه صبر کنید و سپس آن را بشویید.
🔽 شما از چه روشی برای کاهش اسپاسم عضلات استفاده میکنید؟ قرص، مکمل یا روشهای طبیعی؟ تجربههاتون رو اینجا بنویسید.
سوالات متداول در مورد قویترین قرص شل کننده عضلات گردن
۱- قویترین قرص شل کننده عضلات گردن کدام دارو است؟
قرص کلرزوکسازون، متاکسالون، تیزانیدین و متوکاربامول از جمله داروهای شل کننده عضلات هستند.
۲- آیا داروی گیاهی شل کننده عضلات وجود دارد؟
از داروهای گیاهی مختلفی میتوان به عنوان آرام کننده و شل کننده عضلات استفاده کرد مانند بابونه، نعنا و چای آلبالو ترش.
۳- کدام ویتامینها به عنوان ویتامین شل کننده عضلات شناخته میشوند؟
ویتامین B1، B12 و D برای عضلات، مفاصل و استخوانها مناسب هستند.
7 پاسخ
من همیشه بعد از تمرینات سنگین اسپاسم عضلانی داشتم، مخصوصاً توی مسابقات که خیلی بدنم تحت فشار قرار میگیره. به توصیه مربیم متوکاربامول مصرف کردم و واقعاً تو ۳۰ دقیقه گرفتگی عضلاتم رو کاهش داد. کسی دیگهای تجربه مصرف این قرص رو داشته؟ نظرتون چیه؟
به نظرم برای کسانی که دنبال یه داروی شلکننده عضلانی قوی و سریع هستن، متوکاربامول بهترین گزینه است. من از برند Robaxin استفاده کردم، تو نیم ساعت اثر کرد. تجربه شما چیه؟ بهتر از این هم هست؟
ممنون بابت مقاله ی خوبتون من تفاوت بین تمام قرص های شل کننده عضلات و اسپاسم رو متوجه شدم و اینکه ویتامین های شل کننده هم نوشتید خیلی برام جذاب بود
به نظرم قرصهای شیمیایی همیشه آخرین گزینه باشن. من خودم دمنوش بابونه و ماساژ با روغن نعناع رو امتحان کردم، واقعاً تاثیرش عالیه. البته شاید برای گرفتگیهای شدید قرصها بهتر جواب بدن. آقا ولی کسی این روشهای طبیعی رو امتحان کرده؟ نتیجهاش چطور بود؟
من به خاطر کار طولانی با کامپیوتر همیشه گردن درد و گرفتگی دارم، چند بار گاباپنتین و دیکلوفناک رو امتحان کردم، ولی تاثیرش متوسط بود. کسی تجربه استفاده از مکملهای پتاسیم و کلسیم رو داره؟ واقعاً کمک میکنه یا فقط تبلیغه؟
من چند وقته به خاطر مشکلات دیسک کمر، اسپاسم گردن هم پیدا کردم. دکتر تیزانیدین رو پیشنهاد داد، یه مقدار خوابآور بود ولی اسپاسم رو خوب کاهش داد. ولی نمیدونم در بلندمدت مشکلی ایجاد میکنه یا نه؟ کسی اطلاعاتی داره؟
۳۰ساله درد عضلات دارم