پزشکی و سلامت

قویترین قرص شل کننده عضلات گردن؛ اسپاسم‌ها را بشناسید

قویترین قرص شل کننده عضلات گردن سیکلوبنزاپرین یا متوکاربامول است|آگاه طب

قویترین قرص شل کننده عضلات گردن؛ اسپاسم‌ها را بشناسید

قویترین قرص شل کننده عضلات گردن فقط یک قرص خاص نیست. بلکه برای درمان گرفتگی گردن داروهای مختلفی وجود دارد که به دو دسته تقسیم می‌شوند. زیرا در حالت کلی گرفتگی‌های عضلانی به دو گروه اسپاسم عضلانی و اسپاستیسیتی تقسیم می‌شوند. پس برای درمان هر کدام از گرفتگی‌های عضلانی داروی خاصی وجود دارد.

در این مطلب از سایت فروشگاهی آگاه طب به معرفی قویترین قرص شل کننده عضلات گردن و بدن خواهیم پرداخت. همچنین بهترین ویتامین‌ها، آمپول‌ها و داروهای گیاهی مناسب برای گرفتگی عضلات را معرفی می‌کنیم. با ما همراه باشید.

آشنایی با قویترین قرص شل کننده عضلات گردن برای گرفتگی و اسپاسم‌های عضلانی

شل کننده‌های عضلانی داروهایی هستند که به کاهش اسپاسم عضلات کمک می‌کنند. اسپاسم عضلانی به معنی انقباضات غیرارادی عضلات ناشی از مشکل مرتبط با ستون فقرات، کمر یا بیماری‌های خاص مانند فیبرومیالژیا است. پزشکان برای کاهش اسپاسم عضلانی، درد و کمک به حرکت بهتر عضلات، داروهای شل کننده عضلانی را تجویز می‌کنند.

درک بهتر اسپاستیسیتی و اسپاسم عضلانی

به طور کلی گرفتگی عضلات به دو صورت رخ می‌دهد که برای درمان آن‌ها از داروها یا قویترین قرص شل کننده عضلات گردن و بدن استفاده می‌شود. این دو نمونه گرفتگی‌ها عبارتند از:

  • اسپاسم عضلانی که به دلیل مشکلات اسکلتی عضلانی رخ می‌دهند.
  • اسپاستیسیتی (Spasticity) به انقباضات طولانی‌مدت عضلانی ناشی از آسیب مغزی یا نخاعی می‌گویند.

با توجه به تقسیم‌بندی گرفتگی‌های عضلانی، داروهای شل کننده عضلات به دو گروه ضد اسپاسم و ضد اسپاستیسیتی تقسیم می‌شوند.

یکی دیگر از راه‌های مناسب برای درمان گرفتگی‌های عضلانی استفاده از دستگاه‌های دارای تکنولوژی UIC است. این تکنولوژی از سه مجموعه اولتراسوند، انفرارد و کلاک پالس تشکیل شده است. شرکت زایس ترونیک آلمان از تکنولوژی UIC در زانوبند و کمربندهای خود استفاده کرده است. برای خرید کمربند پلاتینر به قسمت فروشگاهی آگاه طب مراجعه کنید.

داروهای ضد اسپاسم؛ قویترین قرص شل کننده عضلات گردن و بدن

تیزانیدین قویترین قرص شل کننده عضلات گردن|آگاه طب

دریافت مشاوره رایگان در 1 دقیقه!

در صورتی که می خواهید هم اکنون با متخصص مشاوره ای داشته باشید، فرم زیر را پر کنید. کارشناسان ما در سریع‌ترین زمان ممکن در این رابطه با شما تماس خواهند گرفت.

مشخصات فردی(Required)
به کدام کارشناس نیاز دارید؟(Required)

اسپاسم عضلانی دردناک است و باعث محدودیت حرکتی می‌شود. برای رفع گرفتگی عضلات پزشکان داروهای مختلفی را تجویز می‌کنند. این داروها تنها زمانی تجویز خواهند شد که گرفتگی حاد عضلانی برای بیمار تشخیص داده شوند. این داروها عبارتند از:

۱. قویترین قرص شل کننده عضلات گردن، کاریزوپرودول

کاریزوپرودول (Carisoprodol) نوعی شل کننده عضلانی با اثر مرکزی است. اثر مرکزی این نوع شل کننده‌ها به معنی جلوگیری از ارسال سیگنال‌های درد توسط اعصاب به مغز و اثرات آرام بخشی است.

داروی کاریزوپرودول برای بزرگسالان و نوجوانان ۱۶ سال یا بالاتر تجویز می‌شود. Carisoprodol به شکل قرص در دوزهای ۲۵۰ تا ۳۵۰ میلی‌گرمی موجود است. معمولا این دارو سه مرتبه در روز و قبل از خواب باید مصرف شود.

۲. قرص کلرزوکسازون برای رفع اسپاسم‌های عضلانی

کلرزوکسازون نوعی شل کننده عضلات اسکلتی است که برای درمان فشارهای حاد عضلانی از جمله در ناحیه کمر و گردن مفید است. این دارو به شکل قرص با دوز ۵۰۰ میلی‌گرمی برای بزرگسالان قابل دسترس است.

یکی از عوارض جانبی مرتبط با کلرزوکسازون ادرار قرمز یا بنفش است. تغییر رنگ ادرار به دلیل متابولیزه شدن دارو در بدن است که هیچ ضرری ندارد. جالب است که بدانید کلاک پالس موجود در تکنولوژی UIC با ایجاد پالس‎‌های الکتریکی ظریف باعث رفع اسپاسم‌های عضلانی می‌شود. به همین دلیل خرید زانوبند زاپیامکس و کمربند پلاتینر به بیمارانی که دچار اسپاسم‌های مکرر هستند پیشنهاد می‌شود.

۳. کپسول یا قرص سیکلوبنزاپرین؛ نوعی دیگر از ضد اسپاسم‌ها

سیکلوبنزاپرین یکی دیگر از شل کننده‌های عضلات اسکلتی است که به صورت قرص یا کپسول تولید می‌شود. قرص سیکلوبنزاپرین برای افرادی که بیماری‌های قلبی مانند نارسایی قلبی یا آریتمی قلب دارند قابل استفاده نیست.

۴. قرص متاکسالون برای رفع گرفتگی‌های عضلانی

متاکسالون یک شل کننده عضلانی با اثر مرکزی است که معمولا به شکل قرص ۸۰۰ میلی‌گرم سه تا چهار بار در روز تجویز می‌شود. اثرات جانبی این دارو شامل خواب‌آلودگی، تحریک‌پذیری و ناراحتی معده یا روده است.

۵. قرص متوکاربامول برای درمان گرفتگی گردن

مانند سایر داروهای این بخش متوکاربامول یک شل کننده عضلات اسکلتی مرکزی است. معمولا متوکاربامول در دوزهای ۵۰۰ یا ۷۵۰ میلی‌گرمی سه مرتبه در روز تجویز می‌شوند. این نوع شل کننده‌ها عوارض جانبی بالقوه‌ای دارند، به همین دلیل باید طبق دستور پزشک مصرف شوند.

۶. قرص اورفنادرین مناسب برای اسپاسم گردن و کمر

قرص اورفنادرین نوعی شل کننده عضلانی است و نوعی آنتی بیوتیک به نام آنتی کولینرژیک دارد. این آنتی بیوتیک انتقال‌دهنده عصبی استیل کولین را مسدود می‌کند. به دلیل خواص آنتی کولینرژیک، اورفنادرین اغلب برای کنترل لرزش ناشی از بیماری پارکینسون استفاده می‌شود. دوز معمولی اورفنادرین ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلی‌گرم است که دو یا سه بار در روز باید مصرف شود.

بیشتر بخوانید: کپسول پرگابالین برای دیسک کمر [بررسی ویژه]

داروهای ضد اسپاستیسیتی؛ قویترین آمپول شل کننده عضلات و داروهای خوارکی

اگر اسپاسم عضلانی به دلیل نوعی بیماری عصبی مانند آسیب نخاعی باشد، احتمالا پزشک برای بیمار داروی ضد اسپاستیسیتی تجویز می‌کند. به طور معمول از این داروها برای درمان اسپاسم‌های عضلانی استفاده نمی‌شود. در ادامه با تعدادی از داروهای ضد اسپاستیسیتی آشنا خواهیم شد.

۷. باکلوفن، قویترین قرص شل کننده عضلات گردن

باکلوفن برای بیماری‌های عصبی مزمن که باعث اسپاسم می‌شوند، مانند مولتیپل اسکلروزیس (MS) یا آسیب‌های نخاعی استفاده می‌شود. توجه داشته باشید که داروهای ضد اسپاسمی برای اسپاسم عضلانی حاد مناسب‌تر هستند.

۸. تیزانیدین نمونه‌ای رایج از قرص‌های شل کننده عضلات گردن و بدن

اغلب از تیزانیدین برای درمان اسپاسم عضلانی ناشی از مولتیپل اسکلروزیس استفاده می‌شود. بیماری MS نوعی بیماری خود ایمنی است که در آن سلول‌های ایمنی بدن به غلاف‌های چربی و عایق میلین که بخشی از سلول‌های عصبی را در بر می‌گیرد حمله می‌کنند.

بیشتر بخوانیدقرص تیزانیدین برای دیسک کمر؛ علائم و راه‌های درمان

معرفی داروهای دیگر که جنبه ضد اسپاسمی دارند

درمان گرفتگی گردن با قرص لورازپام|آگاه طب

در مواردی پزشکان داروهای دیگری که برای بیماری‌های غیر اسپاسمی استفاده می‌شوند را تجویز می‌کنند. این کار مورد تایید FDA نیست اما در مواردی نتیجه مناسبی می‌دهد. از این داروها می‌توان به نمونه‌های زیر اشاره کرد:

۹. بنزودیازپین‌ها؛ داروهای غیر اسپاسمی

بنزودیازپین‌ها آرام‌بخش‌هایی هستند که معمولا به عنوان داروهای ضد اضطراب استفاده می‌شوند. از این داروهای آرام‌بخشی برای درمان درد کمردرد و اسپاسم عضلانی استفاده خواهد شد.

محققان بر این باورند که این داروها با کاهش فعالیت عصبی با تغییر یک انتقال‌دهنده عصبی کار می‌کنند. بنزودیازپین‌های رایج عبارتند از:

  • آلپرازولام
  • کلونازپام
  • لورازپام
  • اگزازپام

عوارض بنزودیازپین‌ها شامل خواب‌آلودگی، سرگیجه، ضعف و مشکل تعادل است. توجه داشته باشید که داروهای بنزودیازپین‌ها اعتیادآور هستند. پس در مصرف آن‌ها احتیاط کنید.

۱۰. گاباپنتین برای دردهای عصبی و عضلانی مناسب است

گاباپنتین نوعی داروی ضد تشنج است که در کنترل حملات صرع و سندروم پای بیقرار موثر است. در اغلب موارد از گاباپنتین برای درمان درد عصبی و اسپاسم عضلانی استفاده می‌شود. از عوارض گاباپنتین می‌توان به سردرد، مشکل بینایی و استفراغ اشاره کرد.

داروهای بدون نسخه برای درمان گرفتگی گردن

از برخی داروهای بدون نسخه نیز می‌توان برای خلاص شدن از درد گرفتگی گردن استفاده کرد. عدم نیاز به نسخه پزشک به معنی استفاده بیش از حد یا مصرف با کوچک‌ترین درد نیست. زیرا زیاده‌روی در مصرف هر گونه دارویی باعث ایجاد عوارض جانبی می‌شود.

از داروهای بدون نسخه مناسب برای گرفتگی گردن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مانند ناپروکسن و ایبوپروفن
  • داروهای مسکن مانند استامینوفن

و دیگر داروهای بدون نسخه مانند ژلوفن.

قویترین آمپول شل کننده عضلات گردن و کمر

در این مطلب از قرص‌های مختلفی به عنوان قویترین قرص شل کننده عضلات گردن نام بردیم. در این قسمت تعدادی از آمپول‌های مناسب برای گرفتگی عضلات را معرفی خواهیم کرد که شاید نمونه تزریقی داروهای ذکر شده باشند. چند نمونه از داروهای تزریقی برای شل کننده عضلات عبارتند از:

  • آمپول متوکاربامول
  • آمپول آتراکوریوم
  • آمپول اورفنادرین

تزریق این نوع آمپول‌ها باید زیر نظر پزشک انجام شود.

انواع داروی گیاهی شل کننده عضلات؛ طبیعت با ما مهربان است

گیاهان مختلفی در طبیعت خاصیت آرامبخشی و شل کنندگی عضلات دارند. این نوع گیاهان را می‎‌توان به صورت دمنوش یا چای استفاده کرد. گیاهانی که برای شل کردن عضلات می‌توان از آن‌ها استفاده کرد عبارتند از:

  • بابونه

مصرف دمنوش بابونه برای تسکین درد و آرام شدن بیمار عالی است.

  • آلبالوی ترش

مصرف دمنوش چای آلبالو برای گرفتگی عضلات مناسب است.

  • دمنوش نعنا

دو قطره روغن نعنا را با دو قطره قاشق غذاخوری روغن بادام مخلوط کنید و از آن برای ماساژ ناحیه دردناک استفاده کنید.

  • فلفل هندی

یک قاشق چای‌خوری پودر فلفل را با دو قاشق غذاخوری روغن زیتون مخلوط کنید و به محل آسیب‌دیده بمالید. ۳۰ دقیقه صبر کنید و سپس آن را بشویید.

ویتامین شل کننده عضلات کدام است؟

مصرف برخی ویتامین از گرفتگی عضلات جلوگیری می‌کند یا روند درمان را تسریع می‌بخشد. از این ویتامین‌های مفید می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • ویتامین B1
  • ویتامین B12
  • ویتامین D

این ویتامین‌ها به طور کلی برای بدن مفید و لازم هستند.

کلام آخر در مورد قویترین قرص شل کننده عضلات گردن

از داروهای مختلفی برای درمان گرفتگ عضلات می‌توان استفاده کرد. انتخاب دارو به شدت و نوع گرفتگی بستگی دارد. زیرا گرفتگی‌های عضلانی به دو صورت گرفتگی‌های اسکلتی عضلانی و گرفتگی‌های ناشی از انقباضات طولانی‌مدت به دلیل آسیب مغزی یا نخاعی رخ می‌دهند.

در این مطلب از سایت آگاه طب به بررسی قویترین قرص شل کننده عضلات گردن و بدن پرداختیم. در صورتی که شما روش درمانی دیگری می‌شناسید با ما به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول در مورد قویترین قرص شل کننده عضلات گردن

۱- قویترین قرص شل کننده عضلات گردن کدام دارو است؟

قرص کلرزوکسازون، متاکسالون، تیزانیدین و متوکاربامول از جمله داروهای شل کننده عضلات هستند.

۲- آیا داروی گیاهی شل کننده عضلات وجود دارد؟

از داروهای گیاهی مختلفی می‌توان به عنوان آرام کننده و شل کننده عضلات استفاده کرد مانند بابونه، نعنا و چای آلبالو ترش.

۳- کدام ویتامین‌ها به عنوان ویتامین شل کننده عضلات شناخته می‌شوند؟

ویتامین B1، B12 و D برای عضلات، مفاصل و استخوان‌ها مناسب هستند.​

فکر خود را اینجا بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *