قرص کمردرد و بهترین مسکنها برای دردهای کمر
۱۴۰۲-۰۲-۱۵ ۱۴۰۲-۰۲-۱۳ ۱۳:۵۳قرص کمردرد و بهترین مسکنها برای دردهای کمر
قرص کمردرد و بهترین مسکنها برای دردهای کمر
قرص کمردرد انواع متفاوتی دارد. قرصهایی که معمولا بدون نسخه نیز میتوانید به راحتی آنها را تهیه کنید. اما نکته مهم این جاست که باید بدانید کدام قرص درد فعلی کمرشما را بهتر تسکین میدهد. دکتر رابرت شمرلینگ از اعضای مرکز پزشکی وابسته به دانشگاه هاروارد میگوید: “دارو در مدیریت و درمان دردهای گاه به گاه و مکرر بسیار موثر است و به شما کمک میکند بدون درد و فعال بمانید، اما شما باید از داروهای مناسب و به روش درست استفاده کنید.” در این مقاله از مجله پزشکی آگاه طب درباره قرص کمردرد و داروهایی که ممکن است در تسکین دردها به شما کمک کنند سخن خواهیم گفت.
منشا کمر درد چیست و چگونه ما را زمینگیر میکند؟
بسیاری از کمردردها در مردان مسن ناشی از ضعف عضلات مرکزی و کاهش توده عضلانی است. با این حال، درد همچنین می تواند با آرتروز، آسیب یا حتی افسردگی مرتبط باشد. دکتر شمرلینگ میگوید: «اگر درد شما پس از چند هفته فروکش نکرد، یا اگر با شرایط دیگری مانند ضعف پا، بی اختیاری یا تب همراه باشد، همیشه مهم است که توسط پزشک معاینه شوید. این در حالی است که گاهی سبک نادرست زندگی به درد در ناحیه کمر میانجامد و لازم است با اصلاح سبک زندگی از دردها و آسیبهای جدیتر جلوگیری کنیم.اغلب کمردرد ها مشکلات حرکتی پدید میآورند و با در گیر شدن دیسکها و ماهیچههای مربوط، سبب اختلال در زندگی روزمره خواهند شد.
بیشتر بخوانید: برای اینکه از عوارض طولانی مدت قرصهای مسکن در امان باشید خرید کمربند پلاتینر را در اولویت قرار دهید.
قرص مسکن فوری درد کمر؛ انواع وآثار
دریافت مشاوره رایگان در 1 دقیقه!
در صورتی که می خواهید هم اکنون با متخصص مشاوره ای داشته باشید، فرم زیر را پر کنید. کارشناسان ما در سریعترین زمان ممکن در این رابطه با شما تماس خواهند گرفت.
طبیعی است که نخستین واکنش در پی آغاز درد در ناحیه کمر، یافتن قرص کمردرد باشد. قرصهایی که اغلب بدون نسخه هستند و در رده مسکنهای بدون نسخه جای میگیرند. این قرصها را در چند دسته کلی طبقهبندی میکنند.
مسکن ها، نخستن قرص ها پس از آغاز درد
مسکنها بیشتر از قرصهای دیگر در دسترسند و عوارض کمتری نیز دارند . این قرصها باعث میشوند تا درد کمر کاهش یابد که البته باید در مصرف آنها دقت کرد. برای نمونه میتوانیم به مسکن استامینوفن اشاره کنیم که هنگام دردها شایع ترین قرصی است که مصرف می شود. البته باید دانست که مصرف بیش از ۳۰۰۰ میلی گرم از این قرص در روز ممکن است خطر آفرین باشد. کسانی که مشکل کبدی دارند باید با هماهنگی پزشک خود از استامینوفن استفاده کنند.
بیشتر بدانید: کمر درد پریودی، ۴ علت درد کمر در دوران قاعدگی و درمان آن
NSAID ها و درمان دردهای متوسط
در مواردی که درد کمر با مسکن کاهش نیافت، پزشک NSAID ها را تجویز خواهد کرد. این داروهای غیر استروئیدی را نیز می توان بدون نسخه از داروخانه تهیه کرد. این داروها به کاهش درد، تورم و التهاب در عضلات کمک خواهند کرد و تفاوت آن با مسکنهایی مانند استامینوفن همین است؛ یعنی استامینوفنن درد را کاهش میدهد، اما التهاب را کم نخواهد کرد.
بهترین قرص برای کمر درد غیر استروئیدی
خیلیها ایبوبروفن را به عنوان قرص اثرگذار هنگام کمردرد میشناسند. قرص کمردرد ایبوبروفن برای رفع التهاب و کاهش درد استفاده خواهد شد. اما قرصهای دیگری نیز به عنوان ضد التهابها هنگام کمردرد تجویز میشوند که به برخی از آنها اشاره می کنیم:
- قرص کمردرد دیکلوفناک سدیم: این داروی ضد التهاب غیر استروئیدی برای کاستن از دردهای مربوط به ضرب دیدیگی، نقرس و آرتروز مورد استفاده قرار میگیرد.
- قرص سلوکسیب: اگر دچار کمردرد شدهاید سلوکسیب گزینه مناسبی برای کاهش درد و التهاب خواهد بود. این قرص دردهای شدید تا متوسط را از بین میبرند. فقط بایستی با دقت و به اندازه مصرف شود.
- ملوکسیکام: کارکرد اصلی ملوکسیکام کاستن از درد و التهاب در موارد دردهای ناحیه کمر است. این قرص عمل آنزیمهای ایجاد کننده درد را کاهش میدهد و با مسدود شدن این آنزیمها درد از بین میرود و التهاب کم میشود.
- پیروکسیکام: این قرص مهار کننده آنزیم سیکلواکسیژناز است. وقتی پیروکسیکام مصرف میکنید تولید این آنزیم متوقف خواهد شد و درد و التهاب فروکش میکند. البته گاهی مصرف این قرص برای برخی افراد با عوارضی همراه است.
- ناپروکسن: به دلیل تاثیر مثبت این دارو امروزه قرص کمردرد ناپروکسن طرفداران بسیاری دارد و بیش از پیش مورد استفاده قرار می گیرد. این قرص هم برای مهار دردهای خفیف تا متوسط کاربرد دارد.
بیشتر بدانید: بهترین قرص برای درد سیاتیک؛ معرفی داروهای موثر برای رهایی از درد سیاتیک را بشناسید تا از این درد ناخوشایند رهایی یابید.
مسکنهای مخدر؛ تسکینی همراه با عوارض
مواد مخدر که به مسکنهای اپیوئیدی نیز معروف هستند، هنگام بروز دردهای شدید تجویز میشوند؛ دردهایی که با انواع مسکنها آرام نگرفتهاند. این داروها برای تسکین کوتاه مدت به خوبی کاربرد دارند. مصرف بیش از ۳ تا ۴ هفته از آنها احتمالا با عوارض شدید همراه خواهد بود. عوارضی مانند یبوست، کندی تنفس، خواب آلودگی شدید و اعتیاد. برخی از این قرص ها عبارتند از:
- هیدرومورفون: این دارو یک ضد درد مخدر است. شکل قرص مثلثی سفید است و برای دردهای متوسط تا شدید کاربرد دارد.
- مورفین: یک ماده مخدر است که از گیاه خشخاش به دست میآید. مصرف آن با حالتی از سرخوشی همراه است و هنگام بروز درد های شدید مورد استفاده قرار میگیرد.
- اکسی کدون: مسکنی از خانواده مخدرها برای مهار دردهای متوسط تا شدید است که تهیه آنها بدون نسخه امکان ندارد. مصرف این دارو نیز با عوارضی همچون خشکی دهان، توهم و تب و لرز همراه است.
قرصهای شل کننده عضلات؛ داروی کمر درد شدید
هنگامی که داروهای غیر استروئیدی برای تسکین درد کمر موثر نباشند، پزشک قرصهایی با عنوان شل کننده عضلات را تجویز خواهد کرد. این قرص کمردرد مستقیما روی عضلات تاثیر نمی گذارد بلکه عملکرد آن از طریق تاثیر بر مغز و نخاع خواهد بود که در اینجا به برخی از این قرص ها اشاره می کنیم:
- کاریزوپرودول: Carisoprodol دارویی است که آن را به عنوان ضعیف کننده سیستم عصبی مرکزی میشناسند و به عنوان قرص درد کمر در هنگام دردهای شدید استفاده میشود. این قرص از ارسال سیگنال های درد به مغز جلوگیری خواهد کرد.
- سیکلوبنزاپرین: سیکلوبنزاپرین از داروهای شل کننده عضلات اسکلتی به شمار می رود که به صورت کوتاه مدت، به منظور ریلکس کردن عضلات و تسکین درد و ناراحتی حاصل از کشیدگی ورگ به رگ شدن در ناحیه کمر به کار میرود. این دارو با عمل در مغز و سیستم عصبی به رها سازی عضلات کمر کمک خواهد کرد.
- دیازپام: پزشکان هنگام بروز اسپاسمها به ویژه در ناحیه کمر دیازپام را تجویز خواهند کرد. قرص دیازپام به راحتی جذب بدن خواهد شد و مقدار ان با توجه به سن و جنسیت و میزان درد تعیین میشود.
قرص کمردرد و لزوم توجه به شرایط مصرف
از آنجا که د رمورد کمر درد هدف کاهش و کنترل درد است ممکن است پزشک داروهایی را تجویز کند که در کنار کاهش درد عوارضی مانند اعتیاد نیز داشته باشد. در میان این قرصها به قرصهای ضد افسردگی نیز برمیخوریم که برای مصرف آنها حتما باید با پزشک هماهنگ بود. در این مقاله درباره قرص کمردرد اطلاعاتی را در اختیارتان قرار دادیم تا با آگاهی از این قرصها استفاده کنید.
پرسشهای مطرح در زمینه قرص کمردرد
در مصرف قرص کمردرد به چه نکاتی باید توجه کنم؟
میزان درد و تداخلات دارویی بسیار مهم است. مصرف بیرویه دوزهای بالا خطر آفرین خواهد بود.
چه مدت باید قرص کمردرد را مصرف کرد؟
با توجه به عوارض این قرصها باید در کوتاهترین زمان ممکن از این قرصها استفاده کنید.
عوارض عمده این قرصها چیست؟
خوابآلودگی، تپش قلب ؛ حساسیتهای پوستی و اعتیاد از عوارض مشترک قرص کمردرد است.