کمر درد عصبی؛ آیا روش‌های موثر تسکین را می‌دانید؟

کمر درد عصبی| آگاه طب

استرس و اضطراب و یا فشار مکانیکی بر روی طناب نخاعی می تواند با ایجاد التهاب موجب درد و اسپاسم شود. بسته به اینکه درد ناشی از فشار بر روی اعصاب باشد و یا اینکه اضطراب، علائم مختلفی را از خود نشان می دهد. درمان کمر درد عصبی، بسته به عامل ایجاد کننده و شدت آن متفاوت است. در حالی که برای درد های خفیف، نوشیدن آب کافی و یا استراحت توصیه می شود، اما در درد های شدید، ممکن است که استفاده از امواج فراصوت، فرو سرخ و یا جراحی در نظر گرفته شود.

آیا کمردرد عصبی خطرناک است؟

بسته به شدت و نوع آسیب کمردرد ها می توانند موقت و زود گذر و یا خطرناک باشند. خود کمردرد های عصبی به ۲ نوع کمردرد های ناشی از استرس و اضطراب و یا کمردرد های ناشی از فشار مکانیکی بر اعصاب تقسیم می شوند. بسیار از آسیب های کمری ناشی از اسپاسم و یا برآمدگی های بسیار خفیفی در ناحیه کمر هستند که با استراحت و یا بستن کمربند درمان می شوند. دردهای کمر که با گزگز و بی حسی در پا همراه باشند، جدی تر بوده و باید با دقت مورد بررسی قرار گیرند.

تفاوت کمردرد عصبی با کمردرد استرسی

هنگامی که فشار مکانیکی بر روی طناب نخاعی ناشی از فتق دیسک یا تنگی نخاع رخ می دهد می تواند موجب ایجاد درد و التهاب در پایین کمر شود. این درد بسیار تیز و ناگهانی است و می تواند با بی حسی در پا نیز همراه باشد. گز گز در پا شود. در مقابل کمردرد عصبی ناشی از استرس وجود دارد که به علت ناراحتی یا اضطراب می تواند موجب ایجاد اسپاسم و درد ناشی از آن در کمر شود.

کمردرد ناشی از استرس و اضطراب

استرس می تواند موجب تغییر در مسیر هیپوتالاموسی شده و با افزایش التهاب منجر به تحریک ترشح هورمون های کورتیزول و آدرنالین شود. این عوامل موجب تحریک سیستم سمپاتیک شده و منجر به انقباضات اسپاسمی درعضلات می شوند. از سوی دیگر هورمونی که در شرایط عصبی ترشح می شود مانند نوراپینفرین نیز می تواند موجب افزایش انقاباظ عضلات گردد. همچنین استرس موجب ترشح عوامل التهابی مانند TNF آلفا و IL6 شده که به مرور زمان، سیگنال های درد را در مغز فعال می‌کند.

علائم

درد عصبی عموما دردی مبهم، دردناک و ضربان دار است که هنگام حرکت در پشت احساس می شود. این درد هنگامی که استرس افزایش پیدا می کند، واضح تر است. این درد با بی حسی و ضعف همراه نیست اما فرد دچار اسپاسم عضلانی می شود. این درد عموما زمانی که فرد در حال استراحت است، ممکن است که از بین برود.

درمان

بهترین روش درمان درد ناشی از استرس و اضطراب، استفاده از تکنیک های آرام کننده اعصاب و یا تمرینات ورزشی مانند یوگا است. برای اینگونه دردها استفاده از داروهای ضددرد مانند ایبوپروفن اغلب کارساز نیست و بیمار باید دارو های آرام کننده و ضداسپاسم عضلانی مصرف کند. ماساژ یا طب سوزنی نیز برای کاهش اسپاسم عضلانی در کنار مصرف قرص آرام کننده عضلانی بهتر است استفاده شود. توصیه می شود ۱۵ دقیقه گرما درمانی برای شل شدن و کاهش اسپاسم های عضلانی در روز مورد استفاده قرار گیرد.

  • بهترین قرص: استفاده از قرص های ضد اضطراب و افسردگی برای اینگونه دردها توصیه می شود. مکمل منیزیم ۲۰۰ میلی گرم در روز به همراه شل کننده عضلانی سیکلوبنزاپرین ۵ میلی‌گرم قبل از خواب نیز کمردرد عصبی را بسیار سریع درمان می‌کند.

برای آشنایی بیشتر با انواع قرص کمردرد پیشنهاد می کنیم که این مقاله را مطالعه کنید:

درمان خانگی

حمام با نمک اپسوم برای کاهش تنش و آرام کردن عضلات توصیه می شود. از آنجا که این آسیب ناشی از استرس است، نوشیدن چای بابونه می تواند به صورت عمده علاوه بر کاهش التهاب و تنش عضلانی موجب کاهش نوراپی نفرین و کورتیزول انباشته شده ناشی از استرس در عضلات ناحیه کمری و کاهش درد شود.

کمر درد ناشی از فشار بر روی اعصاب

نوع دیگر کمردرد عصبی ناشی از فشار بر روی اعصاب است که موجب التهاب و درد در ناحیه نخاع می شود. فتق، برآمدگی، پارگی یا آرتروز دیسک و مهره های کمری می تواند موجب فشار بر روی ریشه های طناب نخاعی شده و با ایجاد التهاب در ناحیه کمری گیرنده های درد را فعال کند و درد شدیدی را در بیمار ایجاد کند. هنگامی که درد بسیار شدید است بیمار می تواند از تمرینات ورزشی ماند شنا و یا راه رفتن استفاده نماید.

برای آشنایی با علائم دیسک کمر این مقاله را مطالعه کنید:

علائم

آسیب در ناحیه نخاع دردی تیز و کوبنده را موجب می شود که در تمام طول پا تمایل دارد. این درد در هنگام حرکت، خم شدن و یا نشستن تشدید می شود. عموما بیمار در هنگام مواجه با این آسیب از گزگز، بی حسی و ضعف عضلانی ممکن است گله کند. این درد ممکن است که با استراحت و تنفس عمیق بهبود می یابد.

درمان

برای دردهایی که ناشی از فشار بر روی طناب نخاعی است، استفاده از داروهای کاهش دهنده فوری درد و التهاب مانند ایبوپروفن و یا ناپروکسن توصیه می شود. برای دردهای شدیدتر نیز که فرد از انجام فعالیت های روزانه مانده است، استفاده از گاباپنتین و یا پرگابالین توصیه می شود. تمرینات ورزشی که عضلات کمر را تقویت می کند، می تواند با کاهش فشار بر روی مهره های کمری منجر به کاهش فاحش درد در بیمار گردد. ۱۵ دقیقه سرما درمانی در روز می تواند موجب کاهش التهاب و دردناشی از آن بشود. بر‌خلاف دردهای ناشی از اضطراب که جراحی توصیه نمی شود، این نوع آسیب ها در شرایط بسیار شدید نیاز به عمل برای ترمیم آسیب های وارد شده به غضروف را دارند.

  • بهترین قرص درد خفیف: ایبوپروفن (۲۰۰ میلی گرم هر ۸ ساعت)
  • بهترین قرص درد نیمه شدید: باکلوفن (۱۰ میلی گرم ۳ بار در روز)
  • بهترین قرص درد شدید: پرگابالین (۷۵ میلی گرم هر ۱۲ ساعت)

برای درمان کمردرد پیشنهاد می کنیم که این مقاله را مطالعه کنید:

درمان خانگی

این آسیب موجب ایجاد التهاب فزاینده ای در ناحیه کمری شده و مصرف مواد غذایی که کاهش دهنده التهاب هستند، مانند امگا ۳ (ماهی سالمون و یا دیگر ماهی های چرب)، زردچوبه و زنجبیل می تواند بسیار سریع آسیب های ناشی از التهاب را کاهش دهد. ماساژ با پماد کاپسایسین و فلفل نیز بسیار موثر می تواند موجب کاهش التهاب و دردهای عصبی ناشی از آسیب به ریشه های طناب نخاعی شود.

برای آشنایی بیشتر با نحوه درمان خانگی این مقاله را مطالعه کنید:

علت سرگیجه کمردرد عصبی

ضعف عضلات یک از دلایل تشدید کمر درد عصبی است| آگاه طب

سرگیجه می تواند در هر دو نوع کمردرد عصبی و یا نخاعی رخ دهد. فشار بر روی ستون فقرات می تواند موجب اختلال در خونرسانی به مغز و درگیر کردن عصب های مرتبط با تعادل شود. سردردی که مرتبط با فشار بر روی طناب نخاعی باشد، با احساس سنگینی در سر همراه است. اما در هنگام درد ناشی از اضطراب، سرگیجه با افزایش ضربان قلب و تنگی نفس همراه است.

ارتباط کمر درد و اعصاب

استرس با انقباض ریشه های عبی مرتبط است| آگاه طب

روزانه میلیون‌ها نفر به دلیل کمردرد و گردن درد به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند. متأسفانه ابتلا به کمر درد یک مشکل رایج است و به دلیل آسیب‌های جسمی و روانی ایجاد می‌شود. کسانی که به خاطر مشغله‌های روزانه خود فشار روانی و اضطراب زیادی دارند، بیشتر در معرض ابتلا به عارضه‌هایی مانند کمردرد هستند. البته دقت داشته باشید! وجود اضطراب و فشار روانی لزوماً باعث درد کمر نمی‌شود. دلیل اصلی کمر درد عصبی درگیری یا انقباض ریشه‌های عصبی مرتبط با ستون فقرات و بی توجهی بیمار به سلامت جسمانی است.

کمر درد عصبی سبب گرفتگی عضلات می شود| آگاه طب

کمر درد عصبی چگونه تشخیص داده می‌شود؟

برای تشخیص علت کمر درد، پزشک متخصص ابتدا در مورد شدت و علائمی (مانند سردرد، سرگیچه و احساس گز گز شدن عضلات) که علاوه بر کمر درد دچار هستید، سوال خواهد کرد. توضیح دقیق علائم و سایر موارد مورد نیاز برای تشخیص بیماری و شروع روند درمان موثر بسیار اهمیت دارد. علاوه بر این پزشک متخصص حتما در خصوص مدت زمان ابتلا به کمر درد، ابتلا به سایر بیماری‌ها و نوع داروهای مصرفیتان از شما سوال خواهد کرد.

 توجه داشته باشید چنانچه احساس می‌کنید شدت کمردرد شما در شرایط و مکان‌های خاصی تشدید می‌شود، باید برای کنترل و کاهش علائم از داروهای آرامبخش استفاده کنید. پس از بررسی دقیق علائم، از طریق انجام بعضی از تست‌ها احتمال وجود عوارض دیگری دیگری مانند موارد زیر بررسی می‌شود:

  • مشکلات حرکتی
  • کاهش تعادل
  • کاهش حرکات رفلکسی در پاها
  • ضعف عضلات
  • کاهش عملکرد گیرنده‌های حسی

توجه داشته باشد، در بیشتر مواقع پزشک متخصص از طریق معاینه فیزیکی نمی‌تواند علت کمر درد شما را تشخیص دهد. به همین دلیل برای بررسی بیشتر انجام آزمایش‌های تصویر برداری و تشخیصی زیر را تجویز می‌کند.

آزمایش‌های تشخیصی کمر درد عصبی

آزمایش تصویر برداری MRI| آگاه طب

  • اشعه ایکس: این آزمایش انواع آسیب‌های استخوان‌های ستون فقرات را نشان می‌دهد.
  • MRI: آسیب‌های موجود در عضلات و بافت‌های اطراف دیسک‌ مهره‌ها، نخاع و ریشه‌های عصبی را مشخص می کند.
  • سی تی اسکن: تصویر بسیار دقیقی از وضعیت کمر شما ارائه می‌دهد تا پزشک متخصص بتواند از آن برای ارزیابی وضعیت استخوان و عضلات استفاده کند.

این آزمایش‌های تصویربرداری معمولاً زمانی که افراد بیش از سه هفته دچار علائم کمر درد باشند، تجویز می‌شود. برای مثال آزمایش‌های مربوط به تشخیص سیاتیک زمانی که علائم بیماری ۱۲ هفته یا بیشتر ادامه پیدا می‌کند، انجام می‌شود.

درمان سریع کمردرد عصبی

فیزیوتراپی و کاهش درد کمر| آگاه طب

یکی از بهترین راه‌های درمان کمر درد عصبی استفاده از کمربند UIC است. این کمربند خاص تنها یک کمربند ساده نیست و از تولیدات شرکت نام آشنای زایس ترونیک (zaistronic) است. پلاتینر مجهز به سه تکنولوژی اولتراسوند، اینفرارد و کلاک پالس است که این فناوری‌ها در عرصه درمان کاربردهای فراوانی دارند.

تکنولوژی UIC که در پلاتینر به کار رفته از جمله فناوری‌های حوزه درمان‌های پزشکی است که در برخی دیگر از محصولات مانند زانوبند زاپیامکس نیز تعبیه شده است. هدف از ایجاد محصولات مجهز به تکنولوژی UIC دسترسی به خدمات فیزیوتراپی در خانه است. کمربند پلاتینر و زانوبند زاپیامکس خدماتی همانند فیزیوتراپی در اختیار فرد قرار می‌دهند. برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد زانوبند زاپیامکس بر روی لینک آن کلیک کنید.

سوالات متداول مقاله کمر درد عصبی

۱. مهم‌ترین علل کمر درد چیست؟

مهم‌ترین علل کمر درد شامل: آرتریت ستون فقرات، تنگی نخاع، فتق دیسک، درد و حساسیت عضلانی، آسیب و کارهای سنگین است.

۲.سریع‌ترین روش برای کاهش درمان کمر درد عصبی چیست؟

سریع‌ترین روش برای کاهش درد کمر عصبی شامل: مصرف مسکن و استفاده از کمپرس گرم است.

۳.درد کمر ناشی از استرس چند روز طول می‌کشد؟

بستگی به شدت آسیب و نوع داروها دارد. کمر دردهای عصبی اغلب چند روز تا نهایتا چند هفته طول می‌کشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *